Algemene voorwaarden

_________________________________________________________________________________


Aansprakelijkheid:
De Zeezeilers van Marken zijn voor bedrijfsaansprakelijkheid verzekerd. Van toepassing zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden van de HISWA. Deelnemers aan de reizen van De Zeezeilers van Marken zijn niet verzekerd tegen schade bij ongevallen en schade aan persoonlijke eigendommen. U bekend met het feit dat zeezeilen een actieve sport is en u op een bewegend schip zwaarder weer allerlei taken uitvoert.  Waarbij u bij de uitoefening van deze activiteiten 100% alert dient te zijn.  We raden aan elektronisch apparatuur uitsluitend mee aan boord te nemen als u deze zelf goed beschermt tegen vocht en/of schokken. Het is verboden verdovende middelen of drugs aan boord mee te nemen. Drinken van alcohol 4 uur voor vertrek is verboden. U bent verplicht hiervan melding te maken als er zich aan boord zo´n situatie voordoet.

 

 _________________________________________________________________________________


Vertrouwelijke informatie

U bent verplicht bij boeking apart te vermelden als u lichamelijke beperkingen, een voor u bekende ziekte heeft en/of medicijnen gebruikt. die een gevaar voor uzelf of opvarenden kunnen zijn in ruime zin van het woord. U bent immers zeker op buitenlandse bestemmingen vaak ver van mogelijk hulpdiensten.

Het belangrijkste is dat we weten wat te doen Uiteraard is dit vertrouwelijke informatie. Over het algemeen kunnen we volstaan met instructies, zoals medicijn gebruik in een gesloten enveloppe in de hut van de schipper. We zullen, indien u dit wenst in eerste instantie, alleen aan de instructeur overdragen.

 _________________________________________________________________________________


Veiligheid
1: Aan boord zijn voor alle deelnemers onze reddingvesten aanwezig. Bij zwaar weer, erg koud water en bij het dragen van een zeilpak en/of laarzen is het dragen van een reddingvest voor iedereen verplicht.

2: Iedere deelnemer verklaart bij inschrijving te kunnen zwemmen. Bent u de zwemkunst niet voldoende machtig dan is dragen van een reddingvest verplicht.

 _________________________________________________________________________________

 

Reisverzekering:
Wij raden u aan zelf een (doorlopende) reisverzekering af te sluiten.

Prijzen inclusief/exclusief:
Inclusief zijn BTW, instructie, overnachtingen aan boord, brandstof.

Gratis zijn het watersportpaspoort en CWO I of II registratie (als u dit nog niet heeft). Voor voeding, drank en havengelden wordt een boordkas opgemaakt. De schipper is vrijgesteld van de boordkas. Coschipper niet. Er wordt aan voor boord gezamenlijk ingekocht en gekookt.

 _________________________________________________________________________________


Aanvraag CWO III en IV:
Het CWO-examen op niveau III of IV wordt bij het CWO aangemeld.
Voor aanvang van het examen CWO III zz heeft u het TKN, marifoon Basis en totaal minimaal 750 adequate zeemijlen aan ervaring nodig. 
Voor het examen CWO IV zz heeft u daarnaast het RR&P (deelcertificaat mag uiterlijk 1 1/2 jaar later), Marcom B en totaal minimaal 2500 adequate zeemijlen aan ervaring nodig.
Zie alle informatie op het informatieblad CWO certificaten

 

Met voldoende ervaring en de theoriecertificaten kunt u vooraf met kantoor de juiste "Training & verkenning" of "schipperstraining" uitzoeken.
Adequate zeemijlen staan voor de gemaakte zeemijlen in functie van diverse rollen aan boord vervullen zodat u een uitgebreide datbase heeft opgebouwd om in nieuw voorkomende gevallen adequaat te kunnen reageren.

Procedure kandidaat CWO III of IVzz
De kosten voor de praktijkcertificaten bij CWO-aftekening/registratie door het CWO III en IV bedragen 40 euro pp per certificaat.

Na een examen levert u aan boord uw watersportpaspoort met kopieën van de theoretische deelcertificaten incl de € 40 in.Deze sturen wij voor u door naar het secretariaat van CWO. Na registraties krijgt u de certificaten weer teruggestuurd.

 _________________________________________________________________________________

 

Bevestiging:
U boekt uw reis online en krijgt u de definitieve boekingsbevestiging per mail toegestuurd. Binnen 14 dagen na ontvangst van de boekingsbevestiging betaalt u 50 procent van de reissom. Het resterende bedrag dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de reis te worden voldaan. Bij overschrijding van de eerste betalingstermijn zijn we gerechtigd de boeking te laten vervallen.Bij buitenlandse reizen is het handig vlieginfo zo snel mogelijk te delen.

 _________________________________________________________________________________

 

Annuleringen:
- Binnenlandse cursussen: Tot 2 maanden voor aanvangsdatum bent u 25 procent van de reissom verschuldigd. Tot 1 maand voor aanvangsdatum bent u 50 procent van de reissom verschuldigd. Binnen 1 maand tot 1 week voor aanvangsdatum bent u 75 procent van de reissom verschuldigd. Binnen 1 week voor de aanvangsdatum bent u de gehele reissom verschuldigd.
- Buitenlandse Training en Verkenning: Tot 2 maanden voor aanvangsdatum bent u 50 procent van de reissom verschuldigd. Tot 1 maand voor aanvangsdatum bent u 75 procent van de reissom verschuldigd. Binnen 1 maand voor de aanvangsdatum bent u de gehele reissom verschuldigd. In bepaalde gevallen kan een reis worden ingehaald.
- Bij wijzigen of annulering van uw boeking nadat de bevestiging is verzonden, wordt er bovendien 35 euro extra aan administratie- of annuleringskosten in rekening gebracht.

Een reis inhalen na annulering is alleen mogelijk als u de volledige reissom heeft betaald en als u de inhaalreis in overleg met ons regelt. Dat lukt meestal wel op een reis waar een plaats over is of waarvan we dit verwachten. U kunt dus niet zomaar een nieuwe reis uitzoeken maar dat gaat in overleg. Als de nieuwe reis duurder is betaald u wat bij. Er vind echter geen gedeeltelijk uitbetaling plaats als de prijs anders is. U kunt dit bedrag weer reserveren voor een vervolg in overleg.  Deze afspraak leggen we vast per mail.

 

 _________________________________________________________________________________


Annuleringsverzekering:
Wij raden u aan zelf een annuleringsverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld een doorlopende annuleringsverzekering bij verschillende instantie aangeboden. Bij annulering blijft de betalingsverplichting aan De Zeezeilers van Marken bestaan. U stelt De Zeezeilers van Marken en de verzekering direct op de hoogte van de annulering. De annulering moet voor een verzekering een gegronde reden hebben. De voorziening biedt geen of geen goede dekking als u niet aan bovenstaande verplichting voldoet en als bij het aanvragen van de annuleringsdekking de noodzaak van annulering redelijkerwijs mocht worden verwacht.

 _________________________________________________________________________________

 

De wintertochten in de periode 1 december - 16 maart:
Uiteraard kunnen deze tochten alleen doorgaan als er veilig en instructief kan worden gevaren. Dat betekent dat een reis door De Zeezeilers kan worden geannuleerd. We trachten dit uiterlijk 24 uur van tevoren te doen, op basis van officiële weersvoorspellingen. De reissom wordt dan direct teruggestort.Overwegingen om een reis te annuleren zijn: 1) de temperatuur is overdag gedurende langere tijd onder -1º Celcius, 2) er ligt ijs op het water. 3) de windverwachting is meer dan 7Bf (langer dan 50% van de gereserveerde tijd). Als de reis vanwege weersomstandigheden moeten worden gestaakt, vindt restitutie van het deel van de reissom plaats. De schipper staakt de reis altijd in overleg met kantoor. Die beslissing kan ook vlak voor de reis begint, worden genomen.

 _________________________________________________________________________________


Als het schip door weersomstandigheden niet op tijd terug kan komen op de op of afstapplaats?
We zullen alles in het werk stellen om u  op af te laten stappen op de afgesproken tijd en op- of afstapplaats. Daar kan vertraging in zitten. Er wordt geen restitutie of aanvullende reiskosten betaald als er wordt gekozen voor een ander vervoermiddel.

 

 _________________________________________________________________________________

Reis zoeken

Vind hieronder direct uw reis of zeezeiltocht.

Selectie op datum

Van: Tot:

Direct op reisnummer zoeken

Reisnummer:

Nieuws

RYA certificering

Met uw zeemijlen en ervaring is nu ook afstemming mogelijk met de bekende RYA erkenning. Op.. Lees meer »

Hiswa Amsterdam 5-9 maart

HISWA RAI AMSTERDAM Wij staan 5-9 maart op de Hiswa in de Rai... Lees meer »

Offshore wedstrijd zeilen

Doe mee met het kernteam offshore Zeilwedstrijden richting Fastnet. Voor ervaren zeezeilers of deelnemers die hun.. Lees meer »

Instructeurs in opleiding

De instructeur opleiding is al weer in volle gang. Vijf enthousiaste schippers bekwamen zich in.. Lees meer »

Nieuwe website

Als u dit leest maakt u kennis met onze nieuwe website. Inclusief het volledige programma.. Lees meer »

Volg ons