The Solent

The Needles

 

The Solent is de bakermat van de Engelse watersport. Kenmerkend zijn de talloze trainingcentres waar ook op Olympisch niveau getraind wordt.

Bij de Royal Yacht Club van Cowes wordt het startsein gegeven voor onder andere de Fastnetrace, die iedere twee jaar plaatsvindt. Vanaf Cowes gaat de race rond de Fastnetrots, Ierland en de Scilly eilanden  en eindigt, na 608 mijl, in Plymouth. De te winnen prijs heet de Fastnet Challenge Cup. Voor velen is het deelnemen aan de race een tot de verbeelding sprekende prestatie.

Naast vele andere jaarlijks terugkerende evenementen starten vanuit Cowes ook de Round the Island Race, de Volvo-Ocean Race en natuurlijk de Cowesweek.

 

Op de Solent waait het vrijwel altijd maar het eiland Wight beschermt tegen de invloeden van open zee. Naast de talrijke ankerplaatsen zijn er vele havens met een typerende klassieke uitstraling.

Het water is er helder lichtgroen door de kalkachtige bodem, dat nodigt uit voor een duik. De nautische uitdaging is het inspelen op ondieptes met dwarsstroming, lichtsectoren en de grote scheepvaart. De typische getijdestroming rond het eiland Wight bepaalt het vaarplan. Wanneer u later op eigen kiel in dit gebied gaat varen of juist de Atlantische Oceaan op wilt, dan kunnen de Needles een springplank zijn naar open zee met haar oceaandeining maar ook naar andere havens aan de Engelse Zuidkust.

De oostelijke invaart van de Solent wordt gekenmerkt door twee ronde forten die daar speciaal voor ons lijken te liggen als ideale peilpunten, maar in werkelijkheid gebouwd zijn in 1860 als bescherming tegen een eventuele Franse invasie.

Er monden een aantal rivieren uit in de Solent.  We kunnen ze opvaren om er naar hartelust  te navigeren en eindeloos te ankeren, ondertussen genietend van het fraaie landschap.

Reis zoeken

Vind hieronder direct uw reis of zeezeiltocht.

Selectie op datum

Van: Tot:

Direct op reisnummer zoeken

Reisnummer:

Nieuws

RYA certificering

Met uw zeemijlen en ervaring is nu ook afstemming mogelijk met de bekende RYA erkenning. Op.. Lees meer »

Hiswa Amsterdam 5-9 maart

HISWA RAI AMSTERDAM Wij staan 5-9 maart op de Hiswa in de Rai... Lees meer »

Offshore wedstrijd zeilen

Doe mee met het kernteam offshore Zeilwedstrijden richting Fastnet. Voor ervaren zeezeilers of deelnemers die hun.. Lees meer »

Instructeurs in opleiding

De instructeur opleiding is al weer in volle gang. Vijf enthousiaste schippers bekwamen zich in.. Lees meer »

Nieuwe website

Als u dit leest maakt u kennis met onze nieuwe website. Inclusief het volledige programma.. Lees meer »

Volg ons