Schotland

Schotland


Schotland kenmerkt zich door fantastisch mooie en ruige kusten waar de kapen imposant de lucht in steken, desolate vuurtorens, snel wisselende luchten, rustige vissersdorpen en de stokerijen. Schotland telt ruim 180 bewoonde- en ongeveer zeshonderd onbewoonde eilanden. De meesten liggen voor de Noord- en erg grillige Westkust. Als in Europa nog ongerepte, wilde natuur bestaat, dan is het wel op de eilanden aan de Schotse Westkust en de Hebriden.  


Impressie routes 2014

Zo'n 40 mijl ten westen van het vaste land ligt de eilandengroep de Outer Hebrides, zoals bijvoorbeeld Barra en Saint Kilda. Dichterbij liggen de Inner Hebrides, zoals Skye en Mull en meer noordelijk natuurlijk de Orkneys. De stroomsterkte kan tussen de bovenkant van Schotland en de Orkneys aanzienlijk oplopen omdat het tij zich hier vanaf de oceaan doorheen moet persen op weg naar de Noordzee.


Behulpzame havenmeesters wachten ons op en we varen op diepblauw water met de Schotse Hooglanden op de achtergrond. Schotland is een beeldschoon zeilgebied, vaak verlaten water waar nog nooit iemand geweest lijkt te zijn. Vooral in het noordelijke deel van dit vaargebied zijn minder havens te vinden, maar veel  mooie baaien om te ankeren.De steden zijn gemoedelijk. Wanneer we Edinburgh aanlopen verrijst het Edinburgh Castle en al van verre is het voor ons een ideaal peilobject. Het stadsbeeld wordt bepaald door 16e en 17e eeuwse gebouwen. De stad kent talloze bezienswaardigheden en cultuurschatten met een grote reputatie. Het hele jaar door zijn er festivals in Edinburgh en in de stad zijn talloze pubs, cafés en clubs.


 

Inverness, Oban en Aberdeen zijn gezellige steden met allemaal hun eigen authenticiteit. Tijdens het zeilen in Schotland komen we vaak dolfijnen tegen en we vinden overal wel weer een traditionele pub met doedelzak en Schotse klederdracht.


FotoImpressie Pintorest
Een zeilreis door Schotland kan u langs deze bijzondere plekken voeren.


In 2014 varen we weer meerdere tochten naar Ierland Schotland

 

4348 Training II>III, Eng. Kanaal en Ierland van St Malo naar Kinsale Zon 20 Jul 10:00 Don 31 Jul 10:00 Meer informatie...
4350 Training II>III ZW Ierland Van Kinsale naar Tralee Don 31 Jul 10:00 Zon 10 Aug 16:00 Meer informatie...
4352 Jachtschipper III-IV Schotland Van Galway naar Oban Zon 10 Aug 16:00 Don 21 Aug 15:00 Meer informatie...
4354 Jachtschipper III-IV Schotland Van Oban Naar Edinburg Don 21 Aug 12:00 Zon 31 Aug 12:00 Meer informatie..vol
4356 Training II >III Schotland Van Edinburg naar Harlingen Zon 31 Aug 10:00 Zon 07 Sep 15:00 Meer informatie...

 

..

Reis zoeken

Vind hieronder direct uw reis of zeezeiltocht.

Selectie op datum

Van: Tot:

Direct op reisnummer zoeken

Reisnummer:

Nieuws

RYA certificering

Met uw zeemijlen en ervaring is nu ook afstemming mogelijk met de bekende RYA erkenning. Op.. Lees meer »

Hiswa Amsterdam 5-9 maart

HISWA RAI AMSTERDAM Wij staan 5-9 maart op de Hiswa in de Rai... Lees meer »

Offshore wedstrijd zeilen

Doe mee met het kernteam offshore Zeilwedstrijden richting Fastnet. Voor ervaren zeezeilers of deelnemers die hun.. Lees meer »

Instructeurs in opleiding

De instructeur opleiding is al weer in volle gang. Vijf enthousiaste schippers bekwamen zich in.. Lees meer »

Nieuwe website

Als u dit leest maakt u kennis met onze nieuwe website. Inclusief het volledige programma.. Lees meer »

Volg ons