IJsselmeer en Waddenzee

Voor de basis en het begin van de gevorderden cursussen kiezen we heel bewust voor het IJsselmeer en het Wad als oefen- en vaargebied. Ook bij harde wind kunnen de cursussen vaak doorgaan omdat we beschikken over vele uitvals mogelijkheden naar het IJsselmeer en de gebieden onder de eilanden.

 

Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland. Vanaf de Waddenzee is het IJsselmeer toegankelijk via de Stevinssluizen en de Lorentzsluizen, vanaf Amsterdam via de Oranjesluizen. Het is een veelzijdig oefengebied, ondieptes en geulen zijn goed betond en er zijn veel plekken waar u kunt ankeren. Wanneer u het zeilen op het IJsselmeer beheerst zal de volgende stap naar de Waddenzee en Noordzee zijn. Het IJsselmeer is prachtig vaarwater vanwege de combinatie van open ruimte en historische stadjes waar u vaak in de oude stadshaven kunt aanleggen.

 

Makkum, Hindeloopen en Stavoren waren vroeger vissersplaatsjes aan de Zuiderzee, nog heel duidelijk te zien in de oude centra. Hindeloopen en Stavoren behoren tot de Friese Elfsteden. De stadjes hebben een oude haven en een moderne marina.


Enkhuizen en Medemblik: Het beeld wordt bepaald door een enorme vloot van recreatieve-, kruisers en historische vaartuigen. De stadjes hebben een grote hoeveelheid monumenten, historische gebouwen, gevels en musea waarvan het Zuiderzee museum het bekendste is.


Den Oever: ligt aan de Afsluitdijk op het voormalige eiland Wieringen. De jachthaven ligt direct aan het IJsselmeer, Waddenzee en de Noordzee, voor ons is Den Oever een ideale uitvalsbasis naar zoet of zout water.

 

Hoorn, Marken en Muiden liggen aan het Markermeer. Komende vanuit het noorden passeren we eerst het Paard van Marken, de opmerkelijke vuurtoren die al van grote afstand zichtbaar is. Het zijn oude stadjes,  geliefd bij allerlei verschillende soorten watersporters.


Pampus is een forteiland van meer dan 100 jaar oud. Het was oorspronkelijk bedoeld om de monding van het IJ te beschermen. Het fort werd gebouwd op de bestaande ondiepte Pampus waarvoor de Oost-indievaarders moesten wachten voordat ze de haven van Amsterdam in konden. Zij lagen dan ‘voor Pampus’. Als Zeezeilers liggen we graag voor anker achter het eiland.

 


Reis zoeken

Vind hieronder direct uw reis of zeezeiltocht.

Selectie op datum

Van: Tot:

Direct op reisnummer zoeken

Reisnummer:

Nieuws

RYA certificering

Met uw zeemijlen en ervaring is nu ook afstemming mogelijk met de bekende RYA erkenning. Op.. Lees meer »

Hiswa Amsterdam 5-9 maart

HISWA RAI AMSTERDAM Wij staan 5-9 maart op de Hiswa in de Rai... Lees meer »

Offshore wedstrijd zeilen

Doe mee met het kernteam offshore Zeilwedstrijden richting Fastnet. Voor ervaren zeezeilers of deelnemers die hun.. Lees meer »

Instructeurs in opleiding

De instructeur opleiding is al weer in volle gang. Vijf enthousiaste schippers bekwamen zich in.. Lees meer »

Nieuwe website

Als u dit leest maakt u kennis met onze nieuwe website. Inclusief het volledige programma.. Lees meer »

Volg ons