Wie zijn de Zeezeilers?

 

In het voorjaar van 1981 startten De Zeezeilers van Marken met het geven van zeezeilopleidingen.De avontuurlijke tochten van Les Glénans, de bekende zeilschool in Bretagne, waren de inspiratiebron van pioniers Leo Kind en Jolien Geursen. Zij haalden echte zeezeiltochten naar Nederland om deze tak van watersport voor een groter publiek toegankelijk te maken.Marken was toen het hoofdkantoor. Met twee Waarschepen 900 voeren we vanuit Marken tot aan The Iles of Scilly en Bretagne.

Al gauw kozen De Zeezeilers vanwege het unieke karakter voor de Waddenzee en de zeegaten als vaargebied. Harlingen en Amsterdam zijn inmiddels onze thuishavens en de drie Centurions en een V44 varen langs de hele Nederlandse, Franse en Engelse kust. De naam Marken is gebleven. Wij lopen het voormalige Zuiderzee-eiland nog regelmatig aan.

 

De Zeezeilers hebben zich als doel gesteld zeezeilers te inspireren en het plezier in zeezeilen optimaal te laten beleven. Dat resulteerde in een boeiend cursusprogramma en een reeks mooie tochten in fraaie vaargebieden. Bij De Zeezeilers kiest u voor een school met een visie.

 

Zeezeilen spreekt tot uw verbeelding: vakantie, wind en water voelen, vrijheid, grenzen verleggen. ALs u dit leest maakt het zeezeilen ongetwijfeld indruk op u. Wellicht denkt u na over een vorm van zeilen en lessen. We laten u graag kennis maken met de diversiteit van het zeezeilen en de nautische uitdagingen. Daarvoor zoeken we voor u de beste locaties voor het opnieuw verleggen van uw grenzen. Voor velen is zeezeilen leren daarom ook een aanmoediging van persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Rob Bonte en staf

 

Wij staan u graag te woord om een geschikte zeezeiltocht uit te kiezen. We kunnen u met een nieuwsbrief ongeveer 8x jaar op de hoogte houden van nieuws, aanbiedingen en ontwikkelingen.

 

Naam
Email
Bericht

Reis zoeken

Vind hieronder direct uw reis of zeezeiltocht.

Selectie op datum

Van: Tot:

Direct op reisnummer zoeken

Reisnummer:

Nieuws

RYA certificering

Met uw zeemijlen en ervaring is nu ook afstemming mogelijk met de bekende RYA erkenning. Op.. Lees meer »

Hiswa Amsterdam 5-9 maart

HISWA RAI AMSTERDAM Wij staan 5-9 maart op de Hiswa in de Rai... Lees meer »

Offshore wedstrijd zeilen

Doe mee met het kernteam offshore Zeilwedstrijden richting Fastnet. Voor ervaren zeezeilers of deelnemers die hun.. Lees meer »

Instructeurs in opleiding

De instructeur opleiding is al weer in volle gang. Vijf enthousiaste schippers bekwamen zich in.. Lees meer »

Nieuwe website

Als u dit leest maakt u kennis met onze nieuwe website. Inclusief het volledige programma.. Lees meer »

Volg ons