Zeezeilcursus en actieve vakantie in Turkije

Cursus in Turkije


Turkije is eigenlijk een buitenbeentje bij de Zeezeilers. De zeiltochten in Turkije hebben twee kanten namelijk het cursuselement op het niveau van CWO II of onderdelen III KJ en meer een vakantiekarakter. De niveaus kunnen in Nederland worden afgerond.

Het vaargebied

De tochten worden in overleg met de gasten uitgezet langs de zuidwestelijke Turkse kust van Kusadasi tot Finike en tussen de Griekse Dodecanese eilanden. De beginbestemming hoeft niet dezelfde te zijn als de eind bestemming, wij varen liever geen rondjes.

Een geweldige variatie aan prachtige binnenzeeën langs de zeer grillige kust, beschutte baaien, ongerepte natuur en turquoise zeewater bezorgen de gasten een avontuurlijke ontdekkingsreis. Om alvast in de stemming te komen raad Jacques aan delen van de tocht van Odyseus van Homerus te lezen.  Ook kunnen de zeiltochten gecombineerd worden met bezoeken aan de oudheden, de rijke culturele schatten achtergelaten door o.a. de Grieken, Turken en Romeinen. Combinaties met sportieve activiteiten zoals duiken, parapenten of raften zijn ook mogelijk. De schipper is goed geïnformeerd en kan de gasten goede adviezen geven. Maar misschien denkt u ook wel even aan pronken in een luxe jachthaven. Met een beetje geluk duikt een school dolfijnen op bij Marmara Adasi. We zijn ervan overtuigd dat u net zo enthousiast bent over Turkije als wij. De instructeur is uw gastheer/dame, docent en trainer.

 

Uw schip:

Het schip

Kaartentafel

Interieur

We varen met een Beneteau 42ft. De boot is volledig ingericht voor het varen in warme gebieden en is voorzien van alle moderne navigatie apparatuur. De 2 achter-hutten zijn voor u gereserveerd, maar zeilen in Turkije betekent natuurlijk ook dat er bovendeks geslapen kan worden.

 

Uw cursus:

U zeilt met onze Nederlandse instructeur en schipper die het gebied kent als zijn broekzak. Daarmee heeft de cursus, uw zeilvakantie, een meerwaarde. Hij neemt u graag mee naar de verborgen baaien, de traditionele vissers haventjes.

Door met maximaal vier deelnemers te varen is er meer ruimte voor eigen invulling van de cursus. We varen zo'n 6 a 7 dagen een avontuurlijke en culturele zeilcursus in Turkije vanaf  895 euro.

U gaat varen als wachtleider of dag-schipper tijdens eenvoudige tochten langs de Turkse kusten. Een goede voorbereiding om veilig te zeilen met gezin of schipperen in de Middellandse Zee.

 

Concreet:  Er zijn twee mogelijkheden om hier van te genieten: 


Keuze 1: U vaart met een eigen bemanning of groep samenstelling. Dat kan bijna elke week in mei en juni. De prijs is 2790 euro. 2 tot max 4 personen tegen een vaste prijs voor een week

nu ook geschikt voor families die willen leren flottilje zeilen. De deelnemers hoeven elkaar niet te kennen, maar het totaal bedrag wordt gedeeld door het aantal  personen. Het vaargebied is beperkt tot de baai van Fethiye (vergelijkbaar met het IJsselmeer), zeer fraai.

De opstapplaats ligt dicht bij vliegveld Dalaman, veel charter en lijn vluchten tegen redelijke prijs. Jij kunt je voorkeur uitspreken voor de weken die je geschikt vind,seizoen vanaf half april tm eind oktober. DE prijs is inclusief haven en dieselgelden.


Keuze 2: U schrijft individueel in. Dat kan op de data in de planning hieronder.

week: 7 dgn 25 mei - 1 juni( 885 euro

week:  8 dgn 1 juni - 8 of 9 juni (resp. prijs 885 of 995 euro)

 

Er kan redelijk goedkoop worden gevlogen op de charter vluchten met Transavia.

Prijs in Turkijke is incl haven en diesel

Reis zoeken

Vind hieronder direct uw reis of zeezeiltocht.

Selectie op datum

Van: Tot:

Direct op reisnummer zoeken

Reisnummer:

Nieuws

RYA certificering

Met uw zeemijlen en ervaring is nu ook afstemming mogelijk met de bekende RYA erkenning. Op.. Lees meer »

Hiswa Amsterdam 5-9 maart

HISWA RAI AMSTERDAM Wij staan 5-9 maart op de Hiswa in de Rai... Lees meer »

Offshore wedstrijd zeilen

Doe mee met het kernteam offshore Zeilwedstrijden richting Fastnet. Voor ervaren zeezeilers of deelnemers die hun.. Lees meer »

Instructeurs in opleiding

De instructeur opleiding is al weer in volle gang. Vijf enthousiaste schippers bekwamen zich in.. Lees meer »

Nieuwe website

Als u dit leest maakt u kennis met onze nieuwe website. Inclusief het volledige programma.. Lees meer »

Volg ons