wedstrijden

Doe mee met het kernteam offshore Zeilwedstrijden richting Fastnet.


Voor ervaren zeezeilers of deelnemers die hun sporen verdiend hebben biedt Zeezeilers Adventures een nieuw programma, gericht op offshore wedstrijdzeilen. We streven ernaar een stevig team samen te stellen voor deelname aan de RORC Fastnet Race 2015. We kijken vooral naar de weg daar naar toe.

 

Daarom hebben we het volgende programma ontwikkeld en zullen dat nog bijstellen naar gelang de vragen wensen en belangstelling van de deelnemers. Het kernteam zou geen kernteam zijn als ze geen invloed hebben op hun programma. Daartoe ontvangen in dit stadium we graag jullie vragen en of opmerkingen.

 

Het programma Offshore zeilwedstrijden is gevuld met trainingen, masterclasses en offshore(kwalificatie)wedstrijden. Eigenlijk het meest belangrijke, dit programma brengt u verder dan alleen het meevaren in een wedstijd. Met lessen en trainingen vergroot u uw vaardigheden op het gebied zeiltrim, wedstrijdtactiek, meteo en vooral het managen van de diverse taken. Voor de diverse masterclasses nodigen we wedstrijdzeilers uit die u scherp zetten. Met deelname aan offshore wedstrijden kunnen we laten zien wat we waard zijn. In een wedstrijd zijn er vaste taken en functies aan boord. We rouleren in de verschillende wedstrijden. Uiteraard bespreken we de ontwikkelingen en evalueren we elke tocht.

 

We starten al in 2014 met het vormen van een vast kernteam en een basisprogramma. Nieuwe teamleden kunnen aansluiten en het programma kan naargelang de spirit van het team worden uitgebreid. We varen met de V44 Performance “WestWind”.


Het kernteam bestaat uit deelnemers en schippers die het hele traject volgen. Bijvoorbeeld voor de Fastnet dient minimaal 50% van de deelnemers een brede en stevige offshore ervaring te hebben en de  kwalificatiewedstrijden te hebben gevolgd. Daar zullen we in het programma ruimschoots aan werken en een vast team zal zich vormen.

U wordt een allround offshore wedstrijdzeiler. In de zeilactiviteiten zult u verschillende taken trainen en voor elke wedstrijd rouleren we de rollen aan boord. Uiteraard heeft u uw sterke kanten waarmee u het team kan versterken.


De V44 Performance “WestWind”. Met deze snelle boot zijn afgelopen seizoenen al offshore tochten gemaakt zoals de CAM Race en de Driehoek Noordzee Challenge. We zullen de  boot zoveel mogelijk inrichten voor het trainen met de trimvaardigheden. De boot vaart onder IRC-rating.

 

Deelname staat open voor iedereen met ervaringsniveau v.a. CWO-II of vergelijkbaar en met aantoonbare mijlen. Aan boord is ruimte voor 8 deelnemers naast de begeleiding. Hiervan dient een kerngroep bijna alle kwalificatiewedstrijden te hebben gezeild. Wil je tot  een kerngroep behoren of alleen enkele wedstrijden. Laat het ons weten.


De schippers komen uit het Zeezeilers team met wedstrijd ervaring. Door met andere schippers te varen neemt u van elk de beste ervaring en verbreed dat uw vaardigheid. Ook hier al zich een team vormen die u beter zal leren kennen.


Het programma in 2015

Het pakket 2015 inclusief meedoen aan kwalificatie wedstrijden en de Fastnet kan worden gezien als een voortzettingen van de trainingen en het vormen van het kernteam voor offshore wedstrijdzeilen in 2014. Ook dit jaar nodigen we enkele bekende wedstrijdzeilers uit voor een masterclass. U zult de brede ervaring en de sterke kanten van uzelf nog verder verfijnen. We streven een stevig team samen te stellen voor deelname aan de RORC Fastnet Race 2015.

 

Het kernteam volgt in principe het gehele basisprogramma en enkele aanvullende modules. Met het volgen van het hele programma ontwikkeld u een brede en stevige offshore ervaring en volgt u de benodigde kwalificatiewedstrijden. U hoeft zich niet voor twee jaar geheel vast te leggen. Met het einde van het 2014 programma heeft u een eerste keuze voor het basispakket van 2015 inclusief de RORC Fastnet Race 2015.

 

Aanvullende modulles Denk daarbij aan Meteorologie, kustnavigatie. De survival training voor het ISAF/OPST-certificaat en de first-aid zijn verplichte onderdelen voor het kernteam.

 

Meer wedstrijden? Het basispakket kan nog verder worden aan gevuld met andere wedstrijden in 2014 en 2015 of al bestaande trainingen zoals de CAMR, Ronde NoordHolland. In overleg kunnen we dit inpassen. Het voordeel van een kernteam is dat deze dat zelf kan organiseren en we direct aan de start kunnen verschijnen en er geen inzeil dagen nodig zijn.

 

Als er voldoende belangstelling is volgen we een aantal leuke bonus wedstrijden. Denk dan aan avondwedstrijden in de buurt van Amsterdam of Scheveningen.

 

Deze opzet vraagt veel van de agenda. In overleg zijn er wijzigingen mogelijk.

Graag horen we uw reactie en of u deel wilt uitmaken van het kernteam.

 

Reis zoeken

Vind hieronder direct uw reis of zeezeiltocht.

Selectie op datum

Van: Tot:

Direct op reisnummer zoeken

Reisnummer:

Nieuws

RYA certificering

Met uw zeemijlen en ervaring is nu ook afstemming mogelijk met de bekende RYA erkenning. Op.. Lees meer »

Hiswa Amsterdam 5-9 maart

HISWA RAI AMSTERDAM Wij staan 5-9 maart op de Hiswa in de Rai... Lees meer »

Offshore wedstrijd zeilen

Doe mee met het kernteam offshore Zeilwedstrijden richting Fastnet. Voor ervaren zeezeilers of deelnemers die hun.. Lees meer »

Instructeurs in opleiding

De instructeur opleiding is al weer in volle gang. Vijf enthousiaste schippers bekwamen zich in.. Lees meer »

Nieuwe website

Als u dit leest maakt u kennis met onze nieuwe website. Inclusief het volledige programma.. Lees meer »

Volg ons