Wedstrijdzeilen

Sluit aan bij het kernteam offshore Zeilwedstrijden richting Fastnet.


Voor ervaren zeezeilers of deelnemers die hun sporen verdiend hebben biedt Zeezeilers Adventures een nieuw programma, gericht op offshore wedstrijdzeilen. We streven ernaar een stevig kernteam samen te stellen voor deelname aan de RORC Fastnet Race 2015.


Zo willen we elk jaar een team opzetten. Denk bijvoorbeeld aan de RORC Round Britian & Ireland Race.


Wedstrijdveld na de start

Daarom hebben we het intensief programma ontwikkeld en zullen dat nog bijstellen naar gelang de vragen, wensen en belangstelling van de deelnemers. Het kernteam is actief en ontwikkeld. Het zou geen kernteam zijn als ze geen invloed hebben op hun programma.


De juweeltjes zijn de invulling van het pakket Offshore zeilwedstrijden met trainingen, masterclasses en offshore(kwalificatie)wedstrijden op het gebied van zeiltrim, wedstrijdtactiek, meteorologie en het managen van de diverse taken aan boord. Dit programma brengt u verder dan alleen het meevaren in een wedstrijd.

Voor de diverse masterclasses nodigen we wedstrijdzeilers uit die u scherp zetten.


Met deelname aan offshore wedstrijden kunnen we laten zien wat we waard zijn. In een wedstrijd zijn er vaste taken en functies aan boord. We rouleren in de verschillende wedstrijden. Uiteraard bespreken we de ontwikkelingen en evalueren we elke tocht. Het basisplan is een startpunt waarmee het kernteam, zelf aan de slag gaat en waarbij er gaande weg wellicht nieuwe ideeën ontstaan. Zonder overigens aan data te hoeven tornen.

 

Geef je onderaan deze pagina op voor de kennismaking, lezing en uitgebreide briefing voor het kernteam.Aansluiten bij een bestaand team of een nieuw team? We bespreken de mogelijkheden en tonenen voorbeelden. Je kan je hieronder vast opgeven voor de briefing in oktober 2014.

__________________________________________________________


We starten het programma 2014 met het vormen van een vast kernteam en een basisprogramma. Nieuwe teamleden kunnen aansluiten en het programma kan naargelang de spirit van het team worden uitgebreid.

Er is nog één plaats


Het kernteam

Het kernteam bestaat uit deelnemers en trainers die het gehele basisprogramma 2014 en 2015 en enkele aanvullende modules volgen. Als deelnemers ontwikkelt u een brede en stevige offshore ervaring en volgt u de benodigde kwalificatiewedstrijden. U wordt een allround offshore wedstrijdzeiler. In de zeilactiviteiten zult u verschillende taken trainen en voor elke wedstrijd rouleren we de rollen aan boord. Uiteraard heeft u uw sterke kanten waarmee u het team kan versterken. Voor deelname aan de Fastnet dient minimaal 50% van de deelnemers een brede en stevige offshore ervaring te hebben en de kwalificatiewedstrijden te hebben gevolgd. Daar zullen we in het programma ruimschoots aan werken en een vast team zal zich vormen.


U hoeft zich niet voor twee jaar geheel vast te leggen. Rond september van het 2014 programma heeft u als kernteamlid wel een eerste keuze voor het basispakket van 2015 inclusief de RORC Fastnet Race 2015.


De V44 Performance “WestWind”.

Met deze snelle boot zijn afgelopen seizoenen al offshore wedstrijden gevaren zoals de CAM Race en de Driehoek Noordzee Challenge. Hij vaart snel. We zullen de boot zoveel mogelijk inrichten voor het trainen met de trimvaardigheden.


Deelname staat open voor iedereen met ervaringsniveau v.a. CWO-II of vergelijkbaar en met aantoonbare mijlen. Aan boord is ruimte voor 8 deelnemers naast de begeleiding. Hiervan dient een kerngroep bijna alle kwalificatiewedstrijden te hebben gezeild. De kerngroep krijgt de mogelijkheid in alle rollen te trainen en masterclasses mee te maken.


Naast het kernteam is er soms een plaats om als actieve bemanning op een training of een wedstrijd mee te varen. Laat het ons weten en dan bespreken we de beschikbaarheid.


De trainers zijn schippers uit het Zeezeilersinstructeurs team met wedstrijd ervaring. Door met andere schippers te varen neemt u van elk de beste ervaring en verbreed dat uw vaardigheid. Ook hier zal zich een team vormen die u beter zult leren kennen.Naast de schippers zullen er geregeld ervaren wedstrijdzeilers aansluiten voor een masterclass op een van de of enkele taken aan boord.

 

Peter Tans in actie

De masterclasses zijn overwegend praktijk en zullen onder andere ingaan op op de thema's: rating, zeilkeuze en trim, team spirit, Zeilen om te winnen, Meteorologie en strategie, Tactiek bij oversteken, Tactiek en werken met de boordcomputer. Management, taken en rollen aan boord. Startprocedures bij de verschillende wedstrijden. Omdat er meerdere visies zijn op zeiltrim zullen we dit ook van meer dan een kant belichten. Voor de diverse masterclasses nodigen we daarom bekende en ervaren wedstrijdzeilers uit die u scherp zetten.


De wedstrijden 2014 Vormen een wezenlijk onderdeel van de training. Het wordt voor- en nabesproken.


Het totale Basispakket 2014

Het kernteam programma bestaat uit een totaal van 25 dagen trainen met masterclasses, theoriedagen en wedstrijden varen. Bedenk dat de prijs voor dit basis pakket al inclusief alle verrekende kortingen is.


• Bekijk en boek het pakket 4910 van het huidige kernteam


Aanvullende modulles in 2014 en 2015

Denk daarbij aan Meteorologie, kustnavigatie. De survival training voor het ISAF/OPST-certificaat 17-18 mei 2014 en de first-aid zijn verplichte onderdelen voor het kernteam. Bij de cursussen staan data maar wellicht kunnen we met elkaar zelf andere data afspreken.


Het basispakket is het uitgangspunt.

Het kan zijn dat u persoonlijk een iets andere opzet wilt omdat u bijvoorbeeld niet alle dagen kunt of juist meer wilt. In overleg kunt u vooraf bij boeking het pakket bijstellen. Bijvoorbeeld met een training uit het reguliere pakket of aanvullen met de 24 uurs, Ronde Noord Holland of bijvoorbeeld de CAM-Race. 4446 wo-2-jul 15:00 t/m zo-13-jul 10:00 Lees meer

 

Het basispakket uitbreiden met meer wedstrijden in 2014 en 2015?

Een basispakket van 2014 of 2015 kan nog verder worden aan gevuld met andere wedstrijden in 2014 en 2015. Het kernteam kan in overleg nog nog wel eens een extra bonus dag gebruik maken van de WestWind of  in geval van grotere acties kan deze voordelig worden gehuurd. Het voordeel van een kernteam is dat deze dat zelf kan organiseren en we direct aan de start kunnen verschijnen en er geen inzeil dagen nodig zijn.

 

Bij voldoende belangstelling kunnen de extra bonus dagen dagen bijvoorbeeld worden gebruikt voor leuke bonus wedstrijden.


Denk dan aan de Ronde NoordHolland of avondwedstrijden in de buurt van Amsterdam of Scheveningen. 24 uurs-race of de Colin Archer Race


Het programma in 2015

Het pakket 2015 inclusief meedoen aan kwalificatie wedstrijden en de Fastnet kan worden gezien als een voortzettingen van de trainingen en het vormen van het kernteam voor offshore wedstrijdzeilen in 2014. Ook dit jaar zullen we vanuit de behoefte van het kernteam enkele bekende wedstrijdzeilers uitnodigen voor een masterclass. U zult de brede ervaring en de sterke kanten van uzelf nog verder verfijnen. We streven een stevig team samen te stellen voor deelname aan de RORC Fastnet Race 2015. U hoeft zich niet voor twee jaar geheel vast te leggen. Met het einde van het 2014 programma heeft u wel een eerste keuze voor het basispakket van 2015 inclusief de RORC Fastnet Race 2015. 

Impressie programma naar Fastnet 2015

 

Reis dgn van tot Omschrijving
5520 apr-2015  2 Ams Ams Training/Theorie/trim/management Offshore sailing + masterclass
5524 apr-2015  2 Ams Ams Trainingsdag + masterclass
5530 mei-2015  5 a 6 Ams Harwich vuurschepen race vanuit Scheveningen
5531 mei-2015  4 a 5 Harwich Ams RORC Northsea race
5557 Ongeveer 13-24 aug 2015 11 a 12 South South Fastnet race Cowes - plymouth


Graag horen we uw reactie en of u deel wilt uitmaken van een van de kernteams of alleen belangstelling heeft in een enkele training of wedstrijd. Er zijn enkele plaatsen buiten het kernteam.


Bent u serieus geïnteresseerd voor of het kernteam of alleen in de losse trainingen of wedstrijden neem dan even contact op met Rob Bonte met het contactformulier inclusief een korte zeil CV. Behalve als we je al kennen.

Afhankelijk van de plaatsen sturen we je een uitnodiging voor de kennismaking, lezing en briefing oktober 2014.

Naam
Email
Bericht

 

 

Reis zoeken

Vind hieronder direct uw reis of zeezeiltocht.

Selectie op datum

Van: Tot:

Direct op reisnummer zoeken

Reisnummer:

Nieuws

RYA certificering

Met uw zeemijlen en ervaring is nu ook afstemming mogelijk met de bekende RYA erkenning. Op.. Lees meer »

Hiswa Amsterdam 5-9 maart

HISWA RAI AMSTERDAM Wij staan 5-9 maart op de Hiswa in de Rai... Lees meer »

Offshore wedstrijd zeilen

Doe mee met het kernteam offshore Zeilwedstrijden richting Fastnet. Voor ervaren zeezeilers of deelnemers die hun.. Lees meer »

Instructeurs in opleiding

De instructeur opleiding is al weer in volle gang. Vijf enthousiaste schippers bekwamen zich in.. Lees meer »

Nieuwe website

Als u dit leest maakt u kennis met onze nieuwe website. Inclusief het volledige programma.. Lees meer »

Volg ons